Recept: Haymarket by Scandics Julcocktail
9 Nov 2022
Recept cocktail:
6cl Blossa 22 New Orleans
1,5 cl Martell V.S.O.P
2 stänk Peychaud’s Bitters
Grädde: (4–6 cocktails)15cl Crème de Cacao (vit)
2dl grädde, smaksatt med en liten nypa saffran (ca 0,1g)
1 liten nypa salt
Gör så här:
Börja med att värma Blossa 22 New Orleans.
Addera Martell V.S.O.P när glöggen blivit varm för att få upp fruktighet och ge extra karaktär. Addera sedan Peychaud’s Bitters.
Häll upp i ett lämpligt glas som tål värme.
Skaka grädde lätt med Crème de Cacao, saffran och en nypa salt i en shaker.
Ta en kaffesked och lägg på ytan av glöggen och häll sakta på den smaksatta grädden. Servera!
9 Nov 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok