Pocket Café by Pontus Frithiof öppnar ett vegetariskt café i city
27 Aug 2020
Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof öppnar ett Pocket café i Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57 den sista augusti. Norrsken House är ett öppet kontor för 350 entreprenörer och startup-företag och caféet beskrivs som "en hundra procent vegetarisk meny med gastronomisk höjd". På menyn återfinns frukost, lunch och takeaway-rätter, kaffe, dagsfärskt bröd och bakverk från bageriet på Kungsholmen. För att skapa igenkänning har restauranglokalen i Norrsken fått Pocket-konceptets ombonade miljö och atmosfär med de klassiska stolarna från Thonet, en soffa i grönt, precis som caféet i DN-skrapan, samt en generös bardisk som är navet för all beställning och servering.
– Det är roligt att vårt cafékoncept tagits emot väl med enbart fina omdömen från våra gäster. Därför är det spännande att öppna på en ny location. Norrsken House känns som en självklar plats för vårt nya vegetariska utbud som matchar med Norrsken House filosofi om att skapa en bättre värld för människor och vår planet, säger Pontus Frithiof.
I samband öppningen den 31 augusti införs en ny logistikfunktion som gör det enkelt att förbeställa frukostar, luncher, fika med mera och få det levererat till kontoret eller hem.
De helägda verksamheterna under i Pontus Group är Pontus in the Air på Stockholm-Arlanda Terminal 5 samt verksamheterna I DN-skrapan; Pocket Café by Pontus och Accelerator Café by Pontus. Sedan våren 2015 driver Pontus Group flertalet restauranger tillsammans med restauratören Thomas Dahlstedt, Nordrest och Modis restauranger. Bland annat har det hand om servering på MTR Express tåg mellan Stockholm– Göteborg och Pocket by Pontus-restaurangerna i Stockholm, på Lidingö och i Göteborg, Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm samt Novi Beach Club by Pontus i Visby, Restaurang La Girafe på Kungsholmen som öppnar i mitten av september 2020.
Det nya caféet PocketCafé by Pontus Norrsken House drivs av bolaget Pontus Frithiof City Venues.
Driftchef för det nya caféet är Åsa Lydmar som närmast kommer från Strandvägen 1.
– Jag är väldigt glad för möjligheten att få vara med från start och få presentera och driva ett helt vegetariskt koncept, som jag tror är en viktig avgörande del i framtidens restaurangkoncept.
Av: Annika Rådlund Källa: Pontus Group
27 Aug 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen