Nöjesparkerna kräver att regeringen agerar
26 Aug 2020
Nöjesparkerna som förutom åkattraktioner har både restauranger, caféer, konferensmöjligheter, eventlokaler, shower och barer har inte haft möjlighet att öppna på hela säsongen 2020.
–Vi i Svenska Nöjesparksföreningen är djupt besvikna över att regeringen helt ignorerar nöjesparkernas situation, meddelar Magnus Widell, ordförande för Svenska Nöjesparksföreningen.
Den promemoria som regeringen nu offentliggjort beskriver hur kultur- och idrottsevenemang ska kunna öppna för fler än 50 deltagare nämner inte nöjesparkerna.
– I alla andra länder i Europa är nöjesparkerna öppna medan vi efter fem månaders försök till dialog inte ens har fått diskutera igenom vår plan för ett ansvarsfullt öppnade med ansvariga myndigheter. Istället råder i det närmaste näringsförbud för våra verksamheter. Nöjesparkerna har inte haft intäkter sedan 2019 och vi klarar inte en säsong till med stängda anläggningar. Vi behöver besked om framtiden nu, annars riskeras inte bara höstens och julens verksamhet i parkerna, utan även hela nästa säsong, säger Magnus Widell.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Park and resorts
26 Aug 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok