Mackmyra lanserar Jaktlycka
26 Aug 2020
Mackmyra lanserar årligen två nya limiterade utgåvor anpassade efter säsongens möjligheter, vilket har blivit en tradition i Sverige sedan 15 år. Säsongsutgåvorna har dessutom gjort destilleriet Internationellt känt genom slutlagringen av whisky på fat mättade med smaker som ligger den svenska naturen nära.
I höstens utgåva har Mackmyra använt sig av det småskaliga vineriet Grythyttan och deras lingon- och blåbärsvin, Jakt, vilket resulterat i en ny klassisk hantverksmässig svensk whiskysmak.
Grythyttans passionerade och hantverksmässigt vinmakare Per och Ingunn skapar naturliga bärviner med omtanke och respekt för naturen och råvarorna. De använder sig endast av naturens eget skafferi och använder inga tillsatser, då de är helt övertygade om att bären talar för sig själv.
– Jaktlycka är en varm och mjuk whisky fylld av skogens skatter. Tonerna av bär tillsammans med det härliga kryddiga bidraget från den svenska eken ger en underbar smak av svensk skog och höst. Resultatet är en krämig och bärig whisky med en mjukt inbäddad kryddighet och toner av torkad frukt, vanilj och russin. Den kommer passa utmärkt som en klassisk avec till en dessert av mjölkchoklad, bär och nötter, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.
Mackmyras säsongswhisky Jaktlycka lanseras på Systembolagets beställningssortiment den 2 september 2020.
26 Aug 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok