Jimmi Eriksson kommer tävla för Sverige i Bocuse d’Or
29 Okt 2021
Tävlingsrätterna bedömdes av den namnkunniga juryn bestående av bland andra Tommy Myllymäki, Jonas Dahlbom och Henrik Norström.
De tävlande i Bocuse d’Or Sverige tillagade två rätter vardera, en vegetarisk baserad på svamp och potatis och en kötträtt med huvudråvara rapsgris. Till respektive rätt fanns förbestämda förutsättningar gällande såser och garnityr. Jimmi Eriksson tog hem segern med den totalt högsta poängen för de bägge rätterna.
Juryns motivering:
"Med ett mycket välorganiserat och professionellt agerande i köket har han, med respekt för råvarorna, skapat två tekniskt och vackert utförda rätter med balanserad, intressant och mycket god smak".
För Jimmi Eriksson innebär vinsten att han blir Sveriges kandidat i Bocuse d’Or 2022 och 2023.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Gastronomi Sverige
29 Okt 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok