Dessa veganska rätter toppar bland Uber Eats beställningar
28 Okt 2021
I år finns dessutom nästan tre gånger fler restauranger med veganska rätter på plattformen jämfört med 2020, vilket förser konsumenter med ett bredare utbud att välja bland.
Rätterna som toppar favoritlistan: Förra året fanns hummus, pokébowls, vegansk bibimbap, vegansk tikka masala, falafel, naanbröd och vegansk pad thai med på listan över de vanligast beställda rätterna.
I år dominerar mer traditionella rätter där veganska burgare är den absolut vanligaste beställda rätten, följt av veganska mackor, vegansk sushi, samt veganska sallader och bowls. Även veganska milkshakes och fikabröd har klättrat på årets lista.
- Vi ser att svenskarna i allt högre utsträckning efterfrågar veganska alternativ. Därför har vi de senaste åren fokuserat på att utöka det veganska utbudet på Uber Eats plattform i Sverige, och vi är glada över att se en så pass stor ökning i antalet veganska beställningar. I år ser vi en tydlig trend i fler traditionella vardagsmatsbeställningar som sallader och mackor samtidigt som vi ser att fler väljer veganska burgaralternativ, säger Henrik Berglin, General Manager på Uber Eats i Sverige.
Av: Annika Rådlund Källa: Uber Eats interna data, januari 2018-oktober 2021.
Foto: Getty Images
28 Okt 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen