Drinkrecept: Midsummer Martinez och Botanical & Tonic
16 Jun 2023
Basen i drinkarna är sommarvodkan Koskenkorva Vodka 7 Botanicals. Årets begränsade upplaga är den fjärde i ordningen och den har sedan den introducerades belönats med flera priser i tävlingen Spirits Business Vodka Masters varav en guldmedalj 2021. Doft och smak i 2023 års utgåva kännetecknas som tidigare av citrusaktiga aromer samt inslag från växtriket. I år består de blommiga och örtiga tonerna av björk, tranbär och ljung samt en fläkt av granskott och ängsöt, även kallad ängarnas drottning. Utöver detta ska det finnas tydliga toner av rökighet i både doft och smak, en tribut till de traditionsenliga midsommareldarna i Finland, där den tillverkas.
—Den avnjuts bäst som en shot eller som bas i en sommardrink, säger Heini.Suominen, Senior Brand Manager på Anora.
Liksom tidigare upplagor presenteras vodkan i en designad glasflaska med blomsterbeprydd etikett och med träkork.
Midsummer Martinez
Ingredienser:
30 ml Koskenkorva Vodka 7 Botanicals (2023 edition)
30 ml Vermouth
1 stänk Triple Sec (förslagsvis Kron Hantverkslikör Triple Sec)
2 stänk Angostura bitter
Valfria blommor till garnering
Gör så här:
Mät upp alla ingredienser i ett mixerglas, häll på is och rör om. Sila ned i ett högt glas och dekorera med valfria blommor. Servera!
Botanical & Tonic
Ingredienser:
40 ml Koskenkorva Vodka 7 Botanicals (2023 edition)
Valfri mängd Tonic
Apelsinskal till garnering
Gör så här:
Fyll upp ett vinglas med is och häll i vodkan. Fyll på med tonic, rör om och dekorera med apelsinskal.
Mät upp alla ingredienser i ett mixerglas, häll på is och rör om. Sila ned i ett högt glas och dekorera med valfria blommor. Servera!
Botanical & Tonic
Ingredienser:
40 ml Koskenkorva Vodka 7 Botanicals (2023 edition)
Valfri mängd Tonic
Apelsinskal till garnering
Gör så här:
Fyll upp ett vinglas med is och häll i vodkan. Fyll på med tonic, rör om och dekorera med apelsinskal.
16 Jun 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok