Camilla Hamid hyllar svensk fikakultur i ny bakbok
2 Aug 2021
Camilla Hamid är en av Sveriges största profiler inom bakning. Hon driver den prisbelönta bakbloggen My kitchen stories, Sveriges största Youtubekanal om bakning, en bakpodd och har över 350 000 följare på sin Instagram – där hon dagligen bjuder på recept, tips och knep på hur du bäst lyckas med din bakning. Hon har tidigare varit hemkunskapslärare och har bakat i tv4 nyhetsmorgon samt hos köket.se.
- Detta är boken jag alltid drömt om att få göra och för mig är den så viktig på flera olika plan. En stor bakbok som utgår från årets alla fikadagar. Det känns oerhört kul att få ge ut en så gedigen fikabok och eftersom det är en så bred bok innehåller den godsaker för alla. Jag älskar fika, jag älskar att fika och jag älskar bakning! Därför ser jag väldigt mycket fram emot att få dela med mig av mina allra bästa recept.
Kaka på kaka tar oss genom fikaåret från januari till december via de olika fikahögtidsdagarna, där varje kapitel är dedikerad en fikadag. Allt från fettisdagen och kanelbullens dag till chokladbollens och mazarinens dag. Här kan du baka och äta klassiker som chokladbiskvier, morotskaka och prinsesstårta. Recept på det traditionella bakverket finns alltid med, men också nya spännande varianter. Utöver de cirka 75 recepten hittar du även tips, knep och allergianpassningar.
Av: Annika Rådlund Källa: Bonnier Fakta
Foto: Ulrika Pousette
2 Aug 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen