Storhogna Högfjällshotell & Spa byter ägare
4 Aug 2021
Cibola Holding AB kommer att förvärva både fastigheten och rörelse. Säljare är Charlotte Mannerson och Anders Treschow genom deras ägarbolag.
- Vi har efter moget övervägande kommit fram till att tiden är inne för en ny ägare att ta vid i Storhogna Högfjällshotells utveckling. Det har varit 11 fantastiska år med återkommande gäster och engagerade medarbetare vid vår sida. Vi känner att Cibola Holding är seriösa och kunniga hotellägare som kommer att förvalta och vidareutveckla det vi byggt upp, säger Charlotte Mannerson, vd Storhogna Högfjällshotell & Spa.
Storhogna Högfjällshotell & Spa är vackert beläget i Vemdalsfjällen, med ett unikt läge på gränsen till kalfjället 755 m ö h. Här upplever gästerna en genuin fjällmiljö med härlig familjeskidåkning i mjukt böljande pister och längdåkning i perfekt preparerade spår. Hotellet har 53 rum, 170 bäddar och möteskapacitet för över 200 personer. Hotellet har även en unik vinterträdgård och prisbelönt spa.
- Vi är otroligt glada över förvärvet av Storhogna, som med sitt strategiska läge mitt i fjällvärlden och vackra omgivningar passar väl in i vårt koncept, att skapa unika destinationer där plats för återhämtning, kontemplation och vila från vardagen finns, säger Jacob Dahlberg, vd Cibola Holding AB.
Cibola Holding AB
Utvecklar, förvärvar, förvaltar och driftar destinationshotell. Cibola Holding AB är ett hotellfastighetsbolag som har ambition att expandera inom segmentet destinationshotell. Idag driver och äger Cibola Holding AB ett 4-stjärnigt spahotell och fastighetsbolag på Frösö Park i Jämtland, ett högfjällshotell med spa i Storhogna och en hotellfastighet i Tällberg Dalarna.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Storhogna Högfjällshotell & Spa
4 Aug 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok