Kontor med inspiration från hotellvärlden
23 Feb 2022
Innehållet i Origo är skapat av Humlegården Fastigheter i samarbete med Spik Studios, koncept- och inredningsbyrå som står bakom välkända destinationer som Ellery Beach House, Hotell Frantz och Steam Hotel. Platsen har utformats så att man lätt ska kunna skifta mellan arbete och avkoppling på ett naturligt sätt. Tanken är att samspelet mellan arbete och fritid ska bidra till att kvarteret lever under dygnets alla timmar.
– Syftet med vårt fokus på föränderlighet är att det aldrig ska gå ur tiden, stagnera eller kännas oinspirerande. En miljö för dig som gillar att vara med där det händer – när det händer, helt enkelt. Det som ena månaden är en pop up-butik kan nästa månad vara en biograf, en podcaststudio eller varför inte en keramikverkstad? Origo kommer att vara en levande plats, med miljöer där inga detaljer lämnats åt slumpen och där man finner service utöver det vanliga, säger Lisa Krogstad, Inredningsdesigner och projektledare på Spik Studios.
Origo sträcker sig över totalt 50 000 kvm och ambitionen är att miljöcertifiera fastigheten enligt Miljöbyggnad, nivå Guld. Under 2021 påbörjades arbetet med den första etappen med lokaler från 345 kvm upp till 18 000 kvm och inflyttning hösten 2023. Med inspiration från hotellvärlden erbjuds service, hälsa och avkoppling sida vid sida med kontor och flexibla miljöer för möten och arbete.
– I arbetet med Origo vill vi utmana normen för upplevelsen av ett kontor. Vi ser en stor efterfrågan på tjänster och service som ger kunderna flexibilitet, det är ett grundkrav idag. I Origo har vi tagit ett steg längre och tänker att kontoret sträcker sig bortom den egna lokalens väggar, säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården, i ett pressmeddelande.
Satsningen på Origo ska länka samman byggnaderna i de norra delarna av Solna strand och skapa en modern stadskänsla med nya stråk och generösa mötesplatser. Humlegården är den största privata fastighetsägaren i Solna strand.
23 Feb 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"