Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Fjäderfritt på Nordic Choice Hotels i påsk

 
Fjäderfritt på Nordic Choice Hotels i påskNordic Choice Hotels väljer bort påskfjädrarna.. Nordic Choice Hotels väljer nu att ta bort fjädrarna från påskpyntet på alla sina hotell i Norden för att uppmärksamma djurens välbefinnande.

Efter att djurrätts- och djurskyddsorganisationen Djurens Rätt kartlagt att fjädrarna man köper i butikerna ofta kommer från länder där man inte kan garantera att fåglarna inte har utsatts för djurplågeri, har alltfler kommuner valt att välja bort fjädrarna som en del av påskpynten på offentliga platser i städer. Två tredjedelar av Sveriges alla kommuner är med på “fjäderfri påsk” och nu har Nordic Choice Hotels tagit samma beslut.

– Som en del av att vi hela tiden arbetar för att leverera Nordens mest hållbara hotellupplevelse, är det bra att kunna ställa sig bakom detta initiativ för djurens välbefinnande. Det blir definitivt påskstämning på våra hotell även om vi tar bort fjädrarna. Nu ska det bli intressant att se hur många andra företag som följer efter och väljer bort påskfjädrar inför årets firande, säger hotellkedjans hållbarhetsdirektör Harald Bjugstad-Holm.

– Fjädrarna kommer ofta från den storskaliga kalkonindustrin i USA där det finns allvarliga brister i djurskyddet. Det kan låta som en liten sak huruvida man har fjädrar i påskriset eller inte, men det har ganska stor betydelse eftersom både kommuner och företag ofta köper in saker i stora volymer. Att minska eller helt välja bort djurprodukter är ett sätt att ta ställning och inkludera djuren i sitt klimat- och hållbarhetsarbete. Det visar att det med ganska små medel går att göra skillnad, berättar Moa Richter Hagert, Djurens Rätt.

Fjäderfria påskaktiviteter
Trots att påsken blir fjäderfri kommer den ändå att uppmärksammas på samtliga hotell med trevliga aktiviteter för både stora och små gäster. Medan det blir äggmålning och besök av påskharen för de yngsta kan de lite äldre gästerna delta på After Work och plogging, som är en kombination av att jogga och plocka skräp. De hotell som arrangerar plogging belönar deltagarna, både gäster och lokalbor, med varsitt påskägg som tack för insatsen de gör för miljön. 

Nordic Choice Hotels har varit en pådrivare inom branschen i hållbarhetsfrågor, bland annat genom att införa krav på MSC- eller ASC-certifiering av fisk och skaldjur och Europas första palmoljefria hotell. 2018 korades Nordic Choice Hotels för sjätte året i rad till vinnare av Sustainable Brand Index. I samarbete med WWF och norska Dyrevernalliansen gjordes det under 2010 egna riktlinjer för inköp av fisk, skaldjur och kött i syfte att skapa en etisk och hållbar distributionskedja. Under 2019 ska samtliga hotell ta bort all onödig användning av engångsplast och även påverka sina leverantörer till att ta bort så mycket onödig plast som möjligt.Nordic Choice Hotels har 194 hotell och 16 500 anställda i Norden och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotel och Clarion Hotel, samt 20 fristående hotell. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Av: Annika Rådlulnd Källa och foto: Nordic Choice Hotels