Caféer och hotell bland årets bidrag i pepparkakshustävlingen
26 Nov 2021
Förra året var temat avstånd och nu har museet istället valt temat tillsammans. Tolkningen av ordet är nästan lika många som bidragen. Biografer, högtidsmåltider, vaccinering, bastubad och kyrkor samsas nu med idrottsarenor och slott inne på ArkDes på Skeppsholmen i Stockholm.
– Jag gillar tolkningarna av temat, de är väldigt olika. Vissa har tolkat att vi tillsammans ska kämpa mot naturkatastrofer och klimatförändringar, en del har tolkat det inom kultur att det är kul att vara tillsammans igen efter pandemin - så det är väldigt blandat, säger Kalle Pettersson från Leijon Stenugnsbageri & Konditori i Uppsala.
Han är på plats för att ge tips till alla hemmabagare. Under utställningens gång så kan museibesökare och de som besöker hemsidan rösta på sin favorit. De som har bakat är uppdelade i tre olika tävlingsgrupper; Arkitekter, formgivare och bagare, barn upp till 12 år samt gruppen alla andra som bakar.
Den 19 dec klockan 13.00 koras alla vinnarna. Juryn utser en vinnare i varje kategori. Bidragen bedöms utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur verket svarade mot årets tema. Pepparkakshusen får endast innehålla ätbara ingredienser.
26 Nov 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: