Caféer och hotell bland årets bidrag i pepparkakshustävlingen
26 Nov 2021
Förra året var temat avstånd och nu har museet istället valt temat tillsammans. Tolkningen av ordet är nästan lika många som bidragen. Biografer, högtidsmåltider, vaccinering, bastubad och kyrkor samsas nu med idrottsarenor och slott inne på ArkDes på Skeppsholmen i Stockholm.
– Jag gillar tolkningarna av temat, de är väldigt olika. Vissa har tolkat att vi tillsammans ska kämpa mot naturkatastrofer och klimatförändringar, en del har tolkat det inom kultur att det är kul att vara tillsammans igen efter pandemin - så det är väldigt blandat, säger Kalle Pettersson från Leijon Stenugnsbageri & Konditori i Uppsala.
Han är på plats för att ge tips till alla hemmabagare. Under utställningens gång så kan museibesökare och de som besöker hemsidan rösta på sin favorit. De som har bakat är uppdelade i tre olika tävlingsgrupper; Arkitekter, formgivare och bagare, barn upp till 12 år samt gruppen alla andra som bakar.
Den 19 dec klockan 13.00 koras alla vinnarna. Juryn utser en vinnare i varje kategori. Bidragen bedöms utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur verket svarade mot årets tema. Pepparkakshusen får endast innehålla ätbara ingredienser.
26 Nov 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen