Xenter yrkeshögskola startar utbildning för Servicetekniker för storköksmaskiner
12 Maj 2016
Utbildningen är den enda i sitt slag på högskolenivå, samt har riksintag från hela Sverige/Norden.
Utbildningen kommer att innehålla olika kurser som är adekvata för att kunna serva/underhålla, lösa problem, installera samt reparera alla de maskiner som finns i storkök, restauranger och dagligvaruhandeln. Kurserna innehåller såväl teori samt praktiska moment i Xenters eget labb, dvs motsvarande ett storkök med alla de maskiner som det kan tränas på. I yrkeshögskoleutbildningen ingår dessutom två praktikperioder, sk LIA (Lärande i Arbete) på olika branschföretag.
-Vi på Xenter är en yrkeshögskola som som drivs av Botkyrka kommun, och har därmed inga privata investerare och vinstintressen, förklarar utbildningsledare Anna Hedrén.
Branschföreningen för storköksleverantörer (BFS)
Metos Storkök AB
NKI KYL AB
Servicepartner RMS AB
Stevo´s Storkök
Storköksgaranten
Wexiödisk AB
Utbildningen har 32 platser och sista ansökningsdag är den 4 maj 2016. (Obs: Har förlängts till den 31 maj.
200 YHP (5 YHP = 1 vecka)
För att läsa mer om utbildningen samt om Xenters yrkeshögskola:
http://www.xenter.se/utbildning/servicetekniker-storkoksmaskiner
www.xenter.se
12 Maj 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok