Viking Line satsar på ny barnbuffé
18 Maj 2018
Viking Line har sedan 2017 ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget för att förhöja matupplevelsen på Östersjön. Landslagen inspirerar och fortbildar restaurangpersonalen, samt skapar tillsammans nya menyer och rätter. Nu har turen kommit till rederiets yngsta resenärer. Från och med den 14 juni och under hela sommarsäsongen erbjuder Viking Line en helt ny barnbuffé som har tagits fram i samarbete med Juniorkocklandslaget med Victor Magdeburg i spetsen. 23-åriga Victor Magdeburg är till vardags verksam som kock på Högberga gård på Lidingö och OS-vinnare 2016 tillsammans med Stockholm Culinary Team.
– Det är en sporrande utmaning att skapa rätter som barnen både ska våga smaka på och ta till sig. Vi har utökat det gröna utbudet i barnbuffén med olika sorters sallader och adderat bland annat sötpotatis och honungsrostade rotfrukter till varmrätterna. Dessutom kommer vår potatispuré med grönsakstärningar för tuggmotståndet, och till den egenmalda köttfärsen som används i vår bolognese har vi adderat oxbringa för strukturen. Jag hoppas och tror att Viking Lines yngsta resenärer ska hitta mycket matglädje ombord i sommar, säger Victor Magdeburg.
Han berättar att hans matintresse började redan när han var barn, hans pappa var kock, så han lärde sig tidigt att uppskatta god mat.
– Jag tänkte första att vi borde ha ärtsoppa på menyn, för det gillade jag när jag var liten, men insåg sedan att kanske inte alla barn gillar det....
Pannkakor och minihamburgare tas bort, de ersätts istället med fiskgratäng, kycklingklubbor och friterad sötpotatis.
–Utmaningen med att skapa en ny buffé är att rätterna ska fungera bra att laga i stora mängder att hantera, och passa barn i alla åldrar.
Den nya barnbuffén kommer att finnas ombord på samtliga Viking Lines sju fartyg från och med den 14 juni och under sommarsäsongen. Alla under 6 år äter gratis i buffén, och den går att beställa för ungdomar upp till 17 år.
Viking Lines nya barnbuffe:
Sallader: Blandad grönsallad, Blomkålsmix, Rättikssprialer, Coleslaw och Pastasallad Rigatoni.
Varmrätter med tillbehör: Potatispuré med grönsaker, Friterad sötpotatis och Honungsrostade rotfrukter'
Proteiner: Fiskgratäng, Kycklingklubbor med rostad topping, Bolognaise på högrev
Såser och tillbehör: Färskost, Smör, Creme Fraiche med citron, Foccacia med tomat
Text och foto: Annika Rådlund
18 Maj 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok