Två korvrecept av Fredagskocken Mattias Larsson
2 Jun 2019
Chorizo med smakrik tomatpesto
Gör din egen tomatpesto, enkelt och magiskt gott. Servera den till bokspånsrökt chorizo och ugnsrostad potatis och grönsaker.
Du behöver:
4 Lönneberga Chorizo bokspånsrökt
500 g små potatisar
1-2 gula lökar
2 paprikor
70 g ruccola
Tomatpesto
65 g soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
50 g parmesanost
¾ dl olivolja
50 g pinjenötter
¾ dl olivolja
50 g pinjenötter
2 msk hackad basilika- salt
Gör tomatpesto så här: hacka soltorkade tomateroch vitlök.
Riv osten och lägg samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en grynig röra.
Smaka av med salt.
Ugnsrostad potatis och grönsaker: värmugnen till 210 C.
Halvera potatisen och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och lite salt, vänd runt potatisen.
Ugnsbaka i 20 minuter. Skär under tiden paprikan i önskad storlek. Halvera och klyftalöken.
Blanda ner paprika och lök med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 30 minuter tills grönsakerna fått fin rostad färg och potatisen är genommjuk.
Ta ut ugnsplåten och strö över ruccolan.
Korv: grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: servera korvarna med tomatpeston och de ugnsbakade grönsakerna.
----------------------------------------------------------------------------
Maxad grillkorv med färgstark rödbetshummus
Gör tomatpesto så här: hacka soltorkade tomateroch vitlök.
Riv osten och lägg samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en grynig röra.
Smaka av med salt.
Ugnsrostad potatis och grönsaker: värmugnen till 210 C.
Halvera potatisen och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och lite salt, vänd runt potatisen.
Ugnsbaka i 20 minuter. Skär under tiden paprikan i önskad storlek. Halvera och klyftalöken.
Blanda ner paprika och lök med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 30 minuter tills grönsakerna fått fin rostad färg och potatisen är genommjuk.
Ta ut ugnsplåten och strö över ruccolan.
Korv: grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: servera korvarna med tomatpeston och de ugnsbakade grönsakerna.
----------------------------------------------------------------------------
Maxad grillkorv med färgstark rödbetshummus
Ta grillkorven till en ny nivå med grillat surdegsbröd, rödbetshummus och vår bokspånsrökta grillkorv.
Du behöver:
- 4 Lönneberga Grillkorv bokspånsrökt
- 4 skivor vitt surdegsbröd
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- ½ zucchini (175 g)
- lite blandade sallad
- olivolja, salt och svartpeppar
- 4 Lönneberga Grillkorv bokspånsrökt
- 4 skivor vitt surdegsbröd
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- ½ zucchini (175 g)
- lite blandade sallad
- olivolja, salt och svartpeppar
Rödbetshummus
- 180 g kokta kikärter
- 100 g kokta rödbetor
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk god olivolja
- 1 ½ msk tahini
- 1 ½ msk pressad citronjuice
- salt
Gär rödbetshummus så här: hacka vitlöksklyftan och lägg ien matberedare tillsammans med övrigaingredienser.
Mixa till en grynig röra och smaka av med salt.
- 180 g kokta kikärter
- 100 g kokta rödbetor
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk god olivolja
- 1 ½ msk tahini
- 1 ½ msk pressad citronjuice
- salt
Gär rödbetshummus så här: hacka vitlöksklyftan och lägg ien matberedare tillsammans med övrigaingredienser.
Mixa till en grynig röra och smaka av med salt.
Grillade grönsaker: skiva zucchinin och skärpaprikan i bitar. Vänd dem i olivolja, salt och svartpeppar och grilla tills de får fin färg.
Korv och bröd: ringla lite olja över brödskivorna och grilla dem tills de får en fin färg. Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Korv och bröd: ringla lite olja över brödskivorna och grilla dem tills de får en fin färg. Grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: bred ett rejält lager rödbetshummus på bröden, lägg på de grillade grönsakerna och korven. Toppa med några gröna salladsblad.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Lönneberga
2 Jun 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok