Två snabba recept med Keso
4 Mar 2017
Matmuffins med cottage cheese, sötpotatis och spenat
12 st
Matiga muffins med sötpotatis, spenat och cottage cheese är precis det brunchbordet behöver.
Supergott och enkelt!
1 dl KESO® Cottage Cheese Supermini 0,2%
400 g sötpotatis
2 msk flytande matfett
4 ägg
60 g babyspenat
2 dl riven ost
4 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk pumpakärnor
½ tsk rökt paprikapulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finriv sötpotatis och lägg i en bunke. Tillsätt matfett, ägg, cottage cheese, spenat och hälften
av osten. Spara eventuellt lite spenat till garnering.
Rör ner mjöl, bakpulver och salt. Fördela smeten i muffinsformar. Strö över resten av osten,
pumpakärnor och paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna under handduk.
Rotfruktsplättar med cottage cheese och pepparrot
4 portioner
Supergod variant på klassiska plättar, fyllda med nyttigheter och protein. Pepparrot är en riktig
smakhöjare och ger en kick i maten.
250 g KESO® Cottage Cheese Supermini 0,2%
1 morot
2 potatisar
2 palsternackor
2 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vetemjöl
1 msk finriven färsk pepparrot
30 g hackad bladpersilja
smör till stekning
Skala och riv rotfrukterna grovt. Vispa hälften av mjölken med mjölet till en slät smet. Vispa i äggen,
resten av mjölken, salt och peppar. Vänd ner rotfrukterna i plättsmeten.
Stek på medelvärme i smör i ett plättjärn. Blanda cottage cheese, pepparrot och bladpersilja. Smaka av med salt. Servera plättarna med röran och toppa eventuellt med persilja.
Alla produkter från KESO® Cottage Cheese görs på svensk mjölk i Falkenberg. Produkterna är naturligt rika på protein och finns i olika varianter och smaksättningar: bland annat laktosfri, ekologisk, färdiga mellanmål med topping i locket, med extra högt proteininnehåll och nu även nya KESO® Cottage Cheese Supermini 0,2%.
Av: Annika Rådlund Källa: Arla
Foto: Arla
4 Mar 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok