Tre svenska bransch-kvinnor leder Champagne Bureau Nordics
15 Mar 2024
–Vi ser mycket fram emot att kommunicera med alla som har ett intresseför champagne: vinimportörer, sommelierer och kockar. Via Champagne Bureau Nordic kommer man kunna hålla sig à jour med det allra senaste från regionen, förklarar Elina Gregor.
Champagne Bureau Nordics blir den nordiska rösten för Comité Champagne, branschorganisationen som representerar druvodlarna och husen i Champagne i Frankrike. Comité Champagne skapades 1941 och är det professionella organet som samlar alla aktörer involverade i Champagne: vinodlare, vinhandlare, champagnehus, yrkesföreningar och kooperativ. Kommitténs uppgift är att tillvarata och utveckla champagnehusens och odlarnas gemensamma intressen. De hjälper bland annat till att främja ekonomiska intressen och att etablera jämlika partnerskap mellan odlare och champagnehus.
Comité Champagne representerar över 16 200 odlare, 130 kooperativ och 370 champagnehus med lika villkor för småskaliga vinodlare såväl som stora internationella aktörer att samlas kring samma bord. Det finns nio andra Champagne Bureaus världen över som representerar Schweiz, USA, Japan, Storbritannien, Australien, Belgien, Italien, Kina, Tyskland och Österrike.
Gastro PR’s grundare, Elina Gregor, kommer att leda Champagne Bureau Nordic. Till sitt team har hon rekryterat Maya Samuelsson, som har en stor tävlingserfarenhet och specialkompetens inom just champagne, hon är även coach för sommelierlandslaget. Hon kommer att leda utbildningsdelarna och bidra med expertkunskap i den nordiska byråns uppdrag. Med i teamet är också sommelier Maria Torén som bland anant leder vinprovningar, vinutbildningar och arrangerar vinresor.
–Vi ser fram emot att öka kunskapen ännu mer om en så pass viktig vinregion och underlätta för branschen i Norden, säger Elina Gregor.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Gastro PR
15 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok