Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
27 Jun 2022
Initiativet om hållbara kockutbildningar väcktes på Svenska Mötens hållbarhetsråd tidigare i år. Ett initiativ som nu blir verklighet.
– Vårt hållbarhetsperspektiv finns med oss i allt vi gör och vi letar hela tiden efter nya möjligheter att ytterligare integrera ett hållbart tänk hos våra anläggningar. Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck, säger Michael Shüller, vd på Svenska Möten.
Utbildningen kommer att fokusera på hållbara råvaror, hållbar matlagning, återvinning och minskat matsvinn men också betona vikten av att ställa krav, på såväl leverantörer, ägare och deltagarna själva. Utbildningen ska inspirera och lära kockar att jobba med hållbarhet från ax till limpa.
Högbo Brukshotell är värd för premiärtillfället och det blir Stefan Johansson, Mat- & dryckesansvarig på hotellet, som kommer att hålla i första utbildningen. Tanken och förhoppningen är att stafettpinnen sedan går vidare till någon annan av Svenska Mötens anläggningar.
– Alla som sysselsätter sig med att laga mat har en enorm påverkan på vår miljö. Vi kan välja att ställa krav på våra leverantörer och våra ägare. Vi kan välja att erbjuda våra gäster en lite bättre meny för varje säsong. Men vi måste själva vilja göra det. Utbildningen handlar om att få perspektiv både på vår jord och på våra jobb. Naturen och växtligheten ger oss energi, så låt oss ta hand om den på ett bra sätt, säger Stefan Johansson.
Svenska Möten ägs av 138 hotell- och konferensanläggningar runt om i Sverige. De har sedan starten för drygt fyrtio år sedan haft ett starkt hållbarhetsfokus, till exempel genom att ställa krav på sina anläggningar om Svanenmärkning.
Den första kockutbildningen startade den 20 juni på Högbo Brukshotell i Sandviken.
Om Svenska Möten
Svenska Möten grundades 1981 och ägs gemensamt av över 138 mötesanläggningar runt om i Sverige. Samtliga anläggningar är certifierade enligt höga kvalitetskrav och Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk.
27 Jun 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen