Steam Hotels executive chef Niclas Wahlström släpper ny kokbok
16 Nov 2023
– Med vårt vilda smörgåsbord vill vi visa en ny dimension genom att tänka mer naturligt, hållbart och långsiktigt. Vårt sätt att tillaga och servera ett smörgåsbord i små smakbitar kombinerat med alla fantastiska råvaror från landets skogar och sjöar är framtiden. Med härliga lokala råvaror och inspiration från världens alla smaker skapar vi en måltid att minnas – för alla sinnen, säger författarna.
I Det vilda smörgåsbordet bjuds vi på ett smörgåsbord fyllt av viltkött, vildfågel, insjöfiskar och råvaror från skogen, såsom svamp och bär. I boken får vi ta del av närmare 150 recept med närproducerade och klimatsmarta råvaror som på många sätt är världsunika och ett svenskt kulturarv. Alla sorters viltkött tillagas på en mängd sätt för att ta tillvara så mycket som möjligt av viltet. Med ett fokus på hållbarhet kan det inte bli mer klimatsmart än att använda utsökta lokala råvaror.
Niclas Wahlström har inte bara varit med på Steam Hotel sedan starten 2017, han har även stått ansvarig för hela två stycken nobelmiddagar. I meritlistan ligger även kokboken Nobelfesten som kammade hem världens bästa kokbok 2017 av Gourmand World Cookbook Award som han skrev tillsammans med Gert Klötzke och Fredrik Eriksson. I sin roll som Executive Chef på Steam har Niclas bland annat tagit fram och utvecklat matkoncept och nya restauranger.
- Vi är jättestolta över att kunna anställa och bevara personal som Niclas som verkligen besitter en hög kompetens inom gastronomi. Utan all duktig personal hade vi varit en häftig destination utan hjärta, det är verkligen dom här personerna som gör skillnad. Nu ser vi fram emot att kunna erbjuda våra gäster Niclas 3e bok . - säger Felix Fuchs, VD Steam Hotel.
16 Nov 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen