Skandinaviens största kafé och restaurang
13 Aug 2013
-Jag vill skapa ett matpalats där unga och gamla kan samlas på Avenyn, som inte är en sportbar eller en nattklubb, säger Samuel Samuelsson, ägare och ansvarig för bistrons design tillsammans med Stylt Trampoli.
Le Pain Français Bistros fyra våningsplan, som täcker 1200 kvadratmeter, har alla ett eget tema:
Terrassen & Blårummet
Entresolplan
Entréplan
Källare
I brödverkstaden, L´atelier du pain, får gästerna möjlighet att under måltiden följa hur Bistrons kockar lagar franska läckerheter.
På menyn står flera nyheter för Le Pain Français, bland annat afternoon tea i Salon de thé, en fransk bistromeny med internationella inslag samt grill. Le Pain Français Bistro har även fullständiga rättigheter och tre barer.
Bistron hade smygpremiär i juli 2013, och invigs officiellt i slutet av augusti.
Foto: Erik Nissen Johansen
13 Aug 2013
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok