Rosa kanelbulle för kampen mot bröstcancer
29 Sep 2017
I sex år har Bonjour på olika sätt uppmärksammat bröstcancer. Det har hittills gett över 1 350 000 kronor till forskning. I oktober väntas ytterligare 250 000 kronor kunna skänkas tack vare rosa bullar.
Under hela oktober, i anslutning till Kanelbullens dag den 4 oktober, sprider Bonjour det rosa budskapet där alla kan vara med och bidra.
– Rosa bullar - kampanjen går hos alla våra kunder, det vill säga även hos restauranggrossister, säger Eva Strömbom, marknadsdirektör på Lantmännen Unibake.
Med start på Kanelbullens dag den 4 oktober kommer Bonjours Bullbil att låta stockholmarna få njuta av nybakade rosa bullar på stadens gator och torg. Bullarna säljs för 10 kronor styck och hela summan går oavkortat till Bröstcancerfondens arbete.
– En god handling har aldrig smakat bättre. Vi vet vilket oerhört viktigt arbete Bröstcancerfonden utför. Därför är vi väldigt glada för att vi får vara med och bidra tillsammans med alla dem som köper våra rosa kanelbullar.
Den 1 oktober finns det även möjlighet att via Bonjours bullogram.nu skicka en kanelbulle till någon man tycker om. Bullogrammet med en nybakad rosa bulle kan sedan mottagaren hämta ut hos valfri Pressbyrån runt om i hela Sverige. Ett Bullogram med en bulle kostar 25 kronor. 10 kronor per Bullogram går direkt till Bröstcancerfondens viktiga arbete.
– De framsteg som hela tiden görs inom bröstcancerforskningen är till stor del ett resultat av de bidrag som olika företag och privatpersoner hjälper till att samla in varje år, säger Marit Jenset, Generalsekreterare på Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO. Vi är naturligtvis väldigt tacksamma för det bidrag vi fått genom Bonjour över åren, och som kommit den patientnära bröstcancerforskningen tillgodo.
Av: Annika Rådlund Källla och foto: Bonjour
29 Sep 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok