Recept på Amerikansk pumpapaj
1 Nov 2021
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Börja med pajdegen:
Hacka ihop 3 dl vetemjöl, 2 dl strösocker och 125 gram smör till en grynig massa. Tillsätt 1 äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt pajen vila i kyl ca 30 min.
Koka under tiden:
4 dl grovhackad pumpa till exempel butternut eller muscatpumpa i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt 2 ägg, ett i taget. Blanda ner 2 dl strösocker, 1 tsk malen kanel, 1 tsk malen ingefära, 1 krm salt, 2 msk vetemjöl och 2 dl vispgrädde och häll allt i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna!
Topping: Smält 2 msk socker gyllene i en stekpanna. Sänk värmen och tillsätt ½ msk smör, 1 krm salt och ½ dl pumpakärnor. Rör om och fräs tills pumpakärnorna är gyllene. Häll upp på bakplåtspapper och separera dem med två gafflar. Låt svalna.
Toppa pajen med vispad grädde och de kanderade pumpakärnorna.
Av: Annika Rådlund Foto: Arla
1 Nov 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen