Recept: Maccaronetti med tomat och paprikasås
17 Nov 2019
Den är tillagad med pastan Zeta Maccaronetti, som är makaroner i äkta italiensk tappning och bakad på kronosvete, ett fint durumvete. Den höga proteinhalten i mjölet ger de goda kokegenskaperna och att pastan behåller spänsten. Maccaronetti är även bronsvalsad, vilket ger en ljusare och mer sträv pasta som ska göra att pastan fångar upp pastasåsens alla smaknyanser bättre.
Ingredienser:
1 frp Zeta Maccaronetti
400 g 1 liten gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor hackade
1 morot, tärnad eller grovriven
1/2 dl Zeta Olivolja Classico
1 burk Zeta finkrossade tomater
1 burk Zeta Paprika strimlad & grillad, avrunnen
1 tsk oregano
1/2 dl vatten
Salt och peppar
Hackad bladpersilja
Så här gör du:
Fräs lök, vitlök och morot i olivoljan utan att de tar färg.
Tillsätt tomater, paprika, oregano och vatten.
Låt småkoka i 10-15 minuter så att morötterna blir mjuka, salta och peppra.
Stavmixa såsen slät.
Koka under tiden maccaronettin enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av genom ett durkslag, spara lite pastavatten.
Blanda pastan med såsen, späd med pastavatten om såsen blir för tjock. Alternativt servera såsen vid sidan om.
Strö persilja över och servera.
Förslag på topping eller tillbehör:
• Stekt tärnad kycklingfilé som först marinerat iolivolja, riven vitlök, citronzest och timjan.
• Köttfärs stekt med lök, vitlök och chili
• Gröna linser
• Oliver
• Kapris
• Riven parmesan
• Zeta olivolja för smaksättning, till exempelZeta Fruttato Intenso
• Zeta Olivolja Chili
Blir det över: är det bara att lägga pastan blandad med såsen i en smord form och strö över riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano.
Ställ in den i ugnen i 20 minuter på 200 grader.Servera med en sallad.
17 Nov 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen