Påskdukning med Årets Pelargon
26 Mar 2024
– Jag ville skapa en vårlig känsla som skapade livlig vibe med svartvinbärssaft i glasen som matchar den cericelila tonen i Lavina och inbjuder till festligheter. Att använda pelargoner även som snittblomma är väldigt tacksamt och något jag gärna vill uppmuntra till.
Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon. Pelargonen väljs efter både växtsätt, färg och form på bladen och färgen på blomman. Den sort som blir utsedd till Årets Pelargon presenteras varje år på Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan. Förra året var det Hanna Wendelbo som presenterade vilket sort som valts ut, i år var det Svante Öquist som var presentatör, även han en välkänd profil inom inredning.
Hanna Wendelbo har i år tagit fram en inspirerande dukning där Levina, Årets Pelargon, används.
–Pelargonen är bra och hållbar som snittblomma och de korta stjälkarna passar perfekt i exempelvis ett äggskal som blivit en vas och som dekoration på servetterna. Lavinas rosalila ton blir ett kontrastrikt inslag på det dukade bordet i påsk.
Bilder:
-Välkomna gästerna med en blomkvist på servetten.
-De kala björkkvistarna som Hanna format som ett fågelbo får sällskap av ägg och Lavinablommor.
- En pensé och en blomma från Lavina blir snabbt ett dekorativt inslag på påskbordet. Hanna har virat en stjälk runt ägget så att det står stadigare i äggkoppen.
Av: Annika Rådlund
Foto: Blomsterfrämjandet/Hanna Wendelbo
-De kala björkkvistarna som Hanna format som ett fågelbo får sällskap av ägg och Lavinablommor.
- En pensé och en blomma från Lavina blir snabbt ett dekorativt inslag på påskbordet. Hanna har virat en stjälk runt ägget så att det står stadigare i äggkoppen.
Av: Annika Rådlund
Foto: Blomsterfrämjandet/Hanna Wendelbo
26 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok