Ny innovationsrestaurang invigd
31 Aug 2022
Frankful Butik och Restaurang ligger i entrén på Orklas huvudkontor i Malmö och genom en glasruta kan gästerna följa arbetet i livsmedelsföretagets innovationskök där framtidens mat utvecklas.
- Vi är väldigt glada för alla som ville komma och fira invigningen med oss och det varma mottagande som vi fick från alla. Redan första dagen serverade vi nästan 700 luncher och vi kan konstatera att det finns ett stort intresse för att äta riktigt gott och samtidigt klimatsmart, säger Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige.
Orkla menar att en fjärdedel av den globala klimatpåverkan är kopplat till den mat vi äter och för att nå klimatmålen är det avgörande att förändra matsystemet.
I Frankful Butik och Restaurang serveras det härliga smaker och kombinationer för att ge inspiration och nyfikenhet till gästerna att fortsätta äta klimatsmart mat. Restaurangen serverar olika rätter som Orkla vill testa under just varumärket Frankful, men även Orklas andra varumärken som Felix, Anamma och Paulúns.
Om Frankful Butik och Restaurang
Restaurangen serverar både frukost, lunch och snacks och hålla öppet månd-fred kl 8-16.
Under lunchen serveras en större rätt (96 kr), en mellan (69 kr), och en mindre mer snacksig rätt (42 kr).
Till frukost serveras bla veganska scones, fröknäcke med ost/krasse och over night oats och till fika serveras bla honungssnittar med honung från bikupor på byggnadens tak och kladdkaka med kaffesirap som gjorts på kaffe som blivit över på kontorets möten.
Denna veckas meny på Frankful Butik & Restaurang.
Större rätt: Het gryta (med bas på svenska rotfrukter), serveras med rostat matvete, syrad svensk spetskål, koriander från kabbarp, örtolja, myntakräm och jalapenofoccacia (hembakad)
Mellan: Burrito på anammafärs, salsa, rostad majs, syrad lök. Serveras med frankful cheesedipp eller salsa och kålsallad.
Mindre: Frijoles refritos: Svart bönröra som serveras med tortillachips och syrade grönsaker.
Denna veckas meny på Frankful Butik & Restaurang.
Större rätt: Het gryta (med bas på svenska rotfrukter), serveras med rostat matvete, syrad svensk spetskål, koriander från kabbarp, örtolja, myntakräm och jalapenofoccacia (hembakad)
Mellan: Burrito på anammafärs, salsa, rostad majs, syrad lök. Serveras med frankful cheesedipp eller salsa och kålsallad.
Mindre: Frijoles refritos: Svart bönröra som serveras med tortillachips och syrade grönsaker.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Orkla
31 Aug 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok