Nordic Street Food är vinnaren i SM i Food Truck
27 Apr 2016
Nordic Street Food från Malmö vann Sveriges första officiella SM i Food Truck på fackmässan GastroNord med sin sparrisklämma. Vinnarrätten består av grön Österlensparris, ramslökmajonnäs, syrlig vitkål och vesterhavsost på tunnbröd från Jämtland.
-Vi är ohyggligt glada och stolta över att efter tre års fajt få ett sådant här erkännande. Vi har verkligen kämpat för att få ut bra mat på gatorna och att få skapa nordisk street food. Det här är ett fantastiskt kvitto på att vi har lyckats, säger Pernilla Elmquist och Jens Almgren från Nordic Street Food.
På andra plats kom The Kitchen Crew och tredje platsen tilldelades Jeffreys Food Truck.
Juryn 2016 utgjordes av Fredrik Eriksson, krögare på Långbro värdshus och ordförande för juryn i Årets Kock, Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare, Maria Stridh, vd Mässrestauranger, Ulla Karlström, redaktionschef på Allt om Mat och Jens Linder, journalist och kokboksförfattare.
Bidragen bedömdes utifrån smak, utseende, prisvärdhet, hygien samt kvalitén på råvarorna.
Tävlingen arrangeras av GastroNord och syftet är att höja statusen för Food Truck som restaurangform.
GastroNord och Vinordic pågår 26-29 april och är norra Europas viktigaste fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat. Mässorna arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan.
-Vi är ohyggligt glada och stolta över att efter tre års fajt få ett sådant här erkännande. Vi har verkligen kämpat för att få ut bra mat på gatorna och att få skapa nordisk street food. Det här är ett fantastiskt kvitto på att vi har lyckats, säger Pernilla Elmquist och Jens Almgren från Nordic Street Food.
På andra plats kom The Kitchen Crew och tredje platsen tilldelades Jeffreys Food Truck.
Juryn 2016 utgjordes av Fredrik Eriksson, krögare på Långbro värdshus och ordförande för juryn i Årets Kock, Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare, Maria Stridh, vd Mässrestauranger, Ulla Karlström, redaktionschef på Allt om Mat och Jens Linder, journalist och kokboksförfattare.
Bidragen bedömdes utifrån smak, utseende, prisvärdhet, hygien samt kvalitén på råvarorna.
Tävlingen arrangeras av GastroNord och syftet är att höja statusen för Food Truck som restaurangform.
GastroNord och Vinordic pågår 26-29 april och är norra Europas viktigaste fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat. Mässorna arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan.
27 Apr 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok