Mousserande must på svenska äpplen
27 Aug 2018
Drycken har balanserad och tydlig äppelsmak och små pigga bubblor vilket gör att den passar perfekt som sällskapsdryck, till sallader och rätter med kyckling.
– Sverige är ett äppelland i absolut världsklass och vi vill med vår GodDryck No 3 bidra till att vi, i Sverige, börjar ta fram flera produkter som speglar detta, säger Peter Roland, VD GodDryck.-
Själva tekniken för att kolsyra musten har hämtas från Normandie i Frankrike.
– Det är en hel vetenskap i sig och för oss är det viktigt att metoden ger små och pigga bubblor, vilket lyfter musten till nya höjder. Även om tekniken kommer från Frankrike så har det varit viktigt att inte efterlikna deras mousserande äppelmuster utan istället hitta en egen svensk stil. Vi har använt äppelsorterna Aroma och Frida för att skapa en balanserad och tydlig äppelsmak, fortsätter Peter Roland, VD GodDryck.
GodDryck ägs av stiftelsen GoodCause och har inget privat vinstintresse utan syftet är att generera pengar till bolagets sex välgörenhetspartners som är Barncancerfonden, Hand in Hand, IOGT-NTO, Läkare utan Gränser, Naturskyddsföreningen och SOS-Barnbyar.
Av: Annika Rådlund Källa: GoodCause
27 Aug 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok