Laktosfri kvargyoghurt
8 Mar 2016
kvarg. Den innehåller de nyttiga bakterierna acidophilus och bifidus och går att äta precis som den är eller toppad med till exempel bär, frukt och nötter.
– Valios omfattande kundundersökning tillsammans med Norstat visar att många har efterfrågat
fler goda, krämiga och laktosfria frukost- och mellanmålsalternativ. Därför är vi extra glada att vi
kan presentera Valio Eila® kvargyoghurt i två goda smaker, naturell och hallon och passionsfrukt.
Vår förhoppning är att många ska upptäcka dem och sina egna favorit-toppings, säger Linda Öhman, Kommunikationschef på Valio AB.
Ett proteinrikt alternativ att servera till frukost och mellanmål. Valio Eila® laktosfri kvargyoghurt 2 % 750 g finns både som naturell och smaksatt med hallon och passionsfrukt.
Fakta från vår Norstat-undersökning från november 2015
(1002 svenska svarande, ålder 20–70 år, 49 % kvinnor, 51 % män):
- Hela 94 % äter yoghurt
- 25 % äter yoghurt varje dag
- 18 % blandar yoghurtar med olika smaker för att få den perfekta smaken
- 50 % varierar yoghurt för att de uppskattar variation
- 58 % föredrar smaksatt yoghurt
- 81 % äter yoghurt i skål, med sked
- 47 % toppar med flingor, 39 % toppar med bär och 28 % toppar med nötter
Goda toppings till Valio Eila® kvargyoghurt Naturell 2 %
Torkade aprikoser, pinjenötter och akaciahonung
Häll upp Valio Eila® kvargyoghurt Naturell i en skål.
Lägg i torkade aprikoser och strö över rostade
pinjenötter. Ringla över akaciahonung.
Hallon med nötkross
Rosta hasselnötter, mandlar, paranötter och cashewnötter
på 100 grader i ca 1h.Ta ut och låt svalna. Mixa
sedan hastigt i en matberedare. Häll upp Valio Eila®
kvargyoghurt Hallon & Passionsfrukt i en skål.
Häll över nötkrossen och toppa med hallon.
Grapefrukt med pekannötter, kardemumma och lönnsirap
Häll upp Valio Eila® kvargyoghurt Naturell i en skål. Lägg
i tärnad grapefrukt och strö över hackade pekannötter
och kardemumma. Avsluta med att ringla över lönnsirap.
Passionsfrukt med frömix
Rosta krossade linfrön, vanliga linfrön, pumpakärnor
och solrosfrön på 100 grader i ca 1h. Ta ut och låt svalna.
Häll upp Valio Eila® kvargyoghurt Hallon & Passionsfrukt
i en skål. Strö över frömixen och avsluta med att gröpa ur
en passionsfrukt.
Om Valio
Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio, och laktosfria produkter, i Sverige. Varje år investerar Valio cirka 150 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Något som resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter. De senaste tio åren har Valio kontinuerligt ökat tillväxten på den svenska marknaden och omsatte 2014 ca 884 MSEK. www.valio.se
8 Mar 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok