Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
26 Maj 2023
Kocken Tal Borenshtein står bakom menyerna.
– Jag bodde i Mexiko en period, i sex år, och jag har hämtat mycket inspiration därifrån och anpassat det till det här köket.
Tacos av nygrillade majsbröd spelar huvudrollen på menyn. Carnitas med habanero-lök, vegan Pastor, Quesadillas, Ceviche och sides som Esquites (smörkokt majs), Pico de Gallo och Black Beans gör Humlan till ett perfekt sommarstopp. Guacamolen tillagas på beställning och ett flertal av tacosen serveras i Birría-stilen från Jalisco, med extra ost och en mustig buljong att doppa i.
Mexikanska cocktails som Chelada, Michelada, Margaritas och Humlans Piña Colada - Slush finns med på dryckesmenyn. Även hemrörd Agua Fresca, en av de mest klassiska mexikanska dryckerna, med och utan tequila finns med på listan.
När Tal Borenshtein flyttade till Mexiko var han bara 21 år. Efter att ha misslyckats med att starta en skobutik sadlade om till kock. När Tal kom till Sverige fortsatte sitt arbete inom matlagning och han har under de senaste åren arbetat på flera kända krogar, bland annat inom F12 gruppen.
Humlan öppnades den 25 maj.
–Jag ser det som mitt uppdrag att sprida glädjen och passionen för det mexikanska köket. Det är väldigt roligt att få inspirera gäster i Stockholms härligaste park i sommar med hjärtat av mexikansk mat, tacos, säger Tal Borenshtein.
–Jag ser det som mitt uppdrag att sprida glädjen och passionen för det mexikanska köket. Det är väldigt roligt att få inspirera gäster i Stockholms härligaste park i sommar med hjärtat av mexikansk mat, tacos, säger Tal Borenshtein.
Av: Annika Rådlund
26 Maj 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok