Gastrobryggeriet Vört har öppnat i Gamla stan
16 Mar 2022
Restaurangen beskriver Hans Nyström och Melker Andersson som ett
gastrobryggeri där maten tydligt hör ihop med ölen.
- Hit kommer man för att dricka hantverksmässig öl och sen beställa mat till det, säger Melker Andersson.
På menyn finns vad han kallar för smörrebröd
2.0.
- Vår idé med VÖRTs smörrebröd är att inte tänka på regler, historien eller traditionen. Vi släpper loss och inspireras av det mesta, har kul och lagar det vi och gästerna gillar, säger Melker Andersson.
De olika bröden till smörrebröden beställs från ett bageri, allt annat görs på plats. Den hungrige har möjlighet att avnjuta flera av smörrebröden
eller något från restaurangens roterande meny.
Ölen bryggs också på plats och i luläget finns en veteöl, en lager och en pilsner.
- Den bästa ölen är den man återkommer till vid flera tillfällen, och precis så är vår öl. Den är klassisk och stilren och bryggs med högteknisk hantverkskvalitet. Inget fusk, inget slarv, inga genvägar. På VÖRT serverar vi välbryggd öl helt enkelt, säger Hans Nyström.
Ölen bryggs också på plats och i luläget finns en veteöl, en lager och en pilsner.
- Den bästa ölen är den man återkommer till vid flera tillfällen, och precis så är vår öl. Den är klassisk och stilren och bryggs med högteknisk hantverkskvalitet. Inget fusk, inget slarv, inga genvägar. På VÖRT serverar vi välbryggd öl helt enkelt, säger Hans Nyström.
De kommer även att bjuda in gästbryggare så det kommer ständigt finnas olika öl i dryckesutbudet.
Av: Annika Rådlund
16 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok