Förbuden för serveringsställen förlängs
28 Apr 2021
– Läget i hälso- och sjukvården är pressat och gör att restriktionerna måste ligga kvar. Att hålla avstånd till varandra motverkar spridningen av covid-19, och åtgärderna gör det möjligt för människor att hålla avstånd, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.
Den som driver ett serveringsställe ska enligt beslutet fortsatt hålla stängt för förtäring på stället mellan klockan 20.30 och klockan 05.00. Däremot är det möjligt för serveringsställen att hålla öppet för försäljning av mat och dryck för avhämtning.
Fortsatt en vid varje bord i gallerior
För serveringsställen som utgör en del av en handelsplats gäller att antalet besökare i ett och samma sällskap endast får uppgå till en person. Detta gäller dock inte barn eller andra personer i behov av stöd. Syftet med åtgärden är att säkerställa att besökare till handelsplatser kommer en och en och handlar ensamma för att minska risken för trängsel.
Maxantalet på femhundra personer för butiker, museer, bad- och sportanläggningar med mera, oavsett lokalernas totala yta, ligger också kvar.
Bestämmelserna gäller till och med den 16 maj.
För serveringsställen som utgör en del av en handelsplats gäller att antalet besökare i ett och samma sällskap endast får uppgå till en person. Detta gäller dock inte barn eller andra personer i behov av stöd. Syftet med åtgärden är att säkerställa att besökare till handelsplatser kommer en och en och handlar ensamma för att minska risken för trängsel.
Maxantalet på femhundra personer för butiker, museer, bad- och sportanläggningar med mera, oavsett lokalernas totala yta, ligger också kvar.
Bestämmelserna gäller till och med den 16 maj.
Av: Annika Rådlund Källa: Folkhälsomyndigheten
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
28 Apr 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan