ESS Group bygger ut och renoverar Hjortviken
28 Apr 2023
Hjortviken kommer att genomgå en komplett renovering och tillbyggnad. Fastigheten omfattar idag 88 rum, en restaurang och konferensytor som ska renoveras. 88 hotellrum ska bli 150 med tillhörande restaurang, relaxavdelning, pool club och padelbanor. Projektet sker i samverkan och omfattar en total yta motsvarande cirka 10 000 kvadratmeter.
Hjortviken har en spännande historia som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal och har huserat såväl kungligheter som det brasilianska landslaget under fotbolls-VM 1958. Den övergripande ambitionen med projektet är att skapa en plats med upplevelser, pooler, mat, möten, dryck, sport, musik och natur.
Byggnadsarbetet är redan igång och hotellet beräknas stå klar under fjärde kvartalet 2024. Uppdraget är en totalentreprenad. BRA Mark är markentreprenör och BRA Teknik huvudkonstruktör.
- Nu bygger vi vidare på ett långt samarbete med ESS Group och ser fram emot att bidra till att förverkliga de stora ambitionerna av Hjortviken. Det känns fantastiskt roligt att i samverkan skapa förutsättningar för att skriva ett nytt kapitel i Hjortvikens historia, säger Magnus Andersson, VD på BRA Bygg.
Vid färdigställande förväntas Hjortviken välkomna upp emot 150 nya medarbetare.
- Hotellet kommer bli ännu vackrare och en plats som vi hoppas ska få såväl våra viktiga grannar och människor i vårt närområde, alla i Sverige men också gäster från övriga världen att vilja besöka. När vi skapar resortdestinationer gör vi det på platser som vi blir förälskade i, och det har vi verkligen blivit när det kommer till Hjortviken. Storleken på den här satsningen gör att vi nu utformar en destination där vi tror att man behöver stanna mer än ett dygn för att uppleva hela resorten, och vilja komma tillbaka till ofta, säger Jonas Stenberg, VD på ESS Group.
28 Apr 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan