Erik Lallerstedt lanserar aioli
22 Sep 2016
Eriks såser har tidigare tagit fram en Aioli Lime och en Aioli Saffran som båda gjort stor succé. Därför kompletteras nu sortimentet med en klassisk Aioli. Eriks Aioli är len och krämig med en rund och fyllig smak.
- Vi började lite från fel håll kan man säga, med Aioli Lime och Aioli Saffran men märkte att de blev omtyckta. Då bestämde vi oss för att ta fram en ”vanlig” aioli också, säger Erik Lallerstedt.
Eriks klassiska Aioli innehåller små bitar av ekologisk vitlök. En sås som passar perfekt till höstens varma fiskgrytor, färska skaldjur eller varför inte till en grillad laxfjäril!. Den passar även som tillbehör till räkor, en varm baguette och ett glas fruktigt vitt vin.
- Vår nya aioli passar till mycket, fisk och skaldjur såklart, men även till kyckling. Om man vill och har tid kan man prova att hacka lite schalottenlök och persilja och blanda i, men den fungerar även bra precis som den är, fortsätter Erik.
Såsen kommer att finnas tillgänglig från och med vecka 38
Om Erik Lallerstedt
Erik Lallerstedt som utvecklar alla Eriks® såser är en av Sveriges mest kända och prisbelönta kockar som drivit flera succérestauranger. Erik har bl.a. belönats med en stjärna i Guide Michelin, Gastronomiska Akademiens Guldmedalj, Kungliga Näringslivsmedaljen, H.M. Konungens Guldmedalj i högblått band samt S:t Eriksmedaljen för sina gastronomiska insatser.
www.kavli.se.
22 Sep 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok