Eleganta bubblor från Loiredalen
3 Dec 2017
Smak
Vinet har en fruktig och komplex smak med inslag av citrus, aprikos, grapefrukt och gröna äpplen. I smaken finns toner av rostat bröd och en finstämd mineralitet från den kalkrika jorden där vinrankorna växer. Vinet har frisk syra och en lång och behaglig eftersmak.
Passar till
Philippe Deval Vouvray passar som aperitif, fisk och skaldjur. En trevlig förrätt som matchar vinet fint är blinier med rökt lax, crème fraiche toppad med dill.
Tillverkning och lagring
Vinet framställs genom den traditionella metoden med en andra jäsning på flaskan och har legat på sin jästfällning i 18 månader innan degorgering. Vinet har fin lagringspotential.
Bakgrund
Philippe Deval Vouvray Brut görs på druvan Chenin Blanc från de kalkrika jordarna i centrala Loire, invid floden, nära staden Tours. Området är känt för sin produktion av mousserande viner och vita viner. Namnet Philippe Deval härstammar från en källarmästare som gjorde vinet på tidigt 1900-tal.
Philippe Deval Vouvray Brut
Producent: Albert Besombes genom Loire Proprietés
Druvor: Chenin Blanc Ursprung: Loiredalen Frankrike
Alkohol: 12%
Sortiment: Lanseras 1 dec i ordinarie sortiment
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Oenoforos
3 Dec 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok