Ekologisk snaps
19 Jun 2016
Den blomstrande sommaridyllen Utö är ett populärt utflyktsmål i Stockholms skärgård, mycket tack vare att öns vackra natur och pittoreska miljö är så välbevarad. Den härliga sommarkänslan och lugnet som infinner sig på ön som har gett inspiration till Saturnus milda snaps Utö. Snapsen har en mild, harmonisk kryddning av citron och fläder och resultatet är en rund och balanserad snaps.
– Det finns ju inget som är så genuint som skärgården i svensk midsommar, säger Louise Ahlander, produktchef på Saturnus som tillverkar Utö. Man har kommit upp på torra land och sitter ute på bryggan och njuter. Det handlar om sommar, de dignande borden och goda vänner.
Tillverkningen av UTÖ snaps sker med hantverkstradition och noga utvalda råvaror hos Saturnus i Sverige, och det är ingen tillfällighet att Utö blir ekologisk och KRAV-märkt.
– Det var en självklarhet för oss att göra Utö ekologisk. Det har vuxit fram en medvetenhet bland konsumenter om hållbarhet, och ekologi rimmar väldigt väl med miljön ute på Utö. Det känns lite mer genuint att avnjuta en ekologisk snaps i skärgårdsmiljö eller nära naturen, som kronan på verket vid festbordet.
Utö snaps med sin lätta kryddning av citron och fläder passar till typisk skärgårdsmat. Snapsen ska ta fram den fram det bästa från lätta och medelkraftiga rätter av fågel, fisk och skaldjur och den passar till sill och färskpotatis. Snapsen kan även med fördel avnjutas som avec, bara som den är med en isbit.
Utö ekologisk snaps 38%vol finns i Systembolaget ordinarie sortiment.
Det svenska familjeföretaget Saturnus är en utpräglad dryckesaktör med såväl egenproducerade drycker som agenturprodukter. Saturnus representerar bland annat internationella varumärken som Evian, Badoit, Volvic, Carl Jung och Britvic på den svenska marknaden. I det egenproducerade sortimentet återfinns bland annat Skärgårdssnapsar, Saturnus EKO-saft och Saturnus Glögg.
19 Jun 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok