Edward Blom släpper julsingel
24 Nov 2016
Edward Blom tycker att ”det klassiska, det inlagda, feta, glaserade och fantastiska” julbordet ska lyftas fram, gärna till musik.
Så länge han kan minnas har han lagat mat – och han har bland annat skapat kokböckerna Allting gott och alldeles för mycket och Kokkonst för livsnjutare .
Och är det något Edward verkligen älskar så är det julen - julfirandet och inte minst julens mat och drycker och han ofta håller föredrag och skriver texter om det. En av Edwards lyckligaste stunder var när han för några år sedan besökte en one dollar-store i Harlem i New York och kunde fylla en hel kundvagn med glittriga julgransdekorationer.
”Allting gott och alldeles för mycket”, som är ett återkommande tema i låten ”Nu lagar vi julen”, är för övrigt ett uttryck Edward Blom en gång råkade kläcka spontant om en räkmacka. Det blev snart ett motto för honom, och passar förstås utmärkt för att beskriva även ett julbord i hans anda.
Edward är något så ovanligt som en livs levande 1800-talsmänniska, som har bättre koll på tysk filosofi och Verner von Heidenstams diktning än på samtidens populärkultur. Hans passion för det förrförra seklets överdådiga mat- och dryckeskultur, såsom den manifesterade sig på restauranger och i grosshandlarvillornas punschverandor, går igen i det mesta han gör – och han lyssnar hellre på Ernst Rolf, Karl Gerhard och Ulla Billqvist än på dagens så kallade populärmusik.
”Nu lagar vi julen” följer en lång musiktradition med kombinationen av melodi och humoristisk text.
Singeln släpps idag och du kan lyssna på den HÄR
Skivan är utgiven av Capitol Music Group Sweden - ett fristående bolag inom Universal Music-koncernen.
www.capitolmusicgroup.se
Av: AnnikaRådlund Källa: Capitol Music Group
24 Nov 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok