Drinkrecept: Apple tree av barchefen på Grand Hotel Saltsjöbaden
14 Aug 2022
Historien bakom drinken: Sam March som är Barchef på Grand Hotel Saltsjöbaden ville skapa en drink med fräschör och smak av sommar. Det var då tanken av Apple tree föddes. En drink som är syrlig, söt med tydlig äppelsmak och som har friska inslag från gurkan. SAKE:n med dess torrhet tillsätts för att bryta av det söta och syrliga och skapar en harmonisk balans som får smaklökarna att dansa sommarvals bland äppelträden. Drinken serveras i ett kylt coupeglas för att ge känslan av en äppelblomma som precis öppnat upp.
Apple tree
4,5 cl OP Andersson Petronella
0,75 cl SAKE Yoko Junmai Daiginjo
4 cl Värmdö äppelmust
2 cl citronjuice
1 cl flädersockerlag
Äggvita
2 skivor gurka (ca 1 cm tjocka)
Torrskaka allt i en shaker, tillsätt därefter is och skaka lite till.
Häll upp i ett coupeglas och garnera med en torkad äppelskiva.
14 Aug 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan