Drink på pinne
19 Maj 2016
Att göra egna isglassdrinkar är enkelt och smakerna går att variera på oändligt många sätt. Silikon- och cupcakeformar eller ett passande glas kan användas för att skapa den form som du vill ha. För att få pinnen rätt placerad i mitten av formen kan du låta glassen frysa till lite innan du sätter dit den. Eftersom alkohol inte kan frysa till is så blir drinken inte lika fast som vanlig isglass. Vill du vara på den säkra sidan kan du därför servera isglassarna i höga glas så att dropparna samlas upp.
1. Gin & Tonic-glass
En uppfriskande klassiker i glassform! Det finns nog inte något riktigt lika uppfriskande som en kall Gin & Tonic. Dessa isglassar är superlätta att göra. Gurkskivorna medför en frisk känsla och mer smak.
Antal: 10 stycken
Ingredienser:
750 ml Schweppes Tonic
4 cl gin
1/2 pressad lime eller citron
Gurkskivor
Så här gör du:
Blanda tonic, gin och pressad lime eller citron. Placera gurkskivor i glassformar och häll sedan i tonicmixen. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Färdiga att servera!
2. Flavorburst-glass
En kryddig glass med citrussmak. Ingefäran lyfter upp de övriga ingredienserna och kommer definitivt skapa en spännande upplevelse.
Antal: 10 stycken
Ingredienser:
4 cl vodka
2 cl limejuice
750 ml Schweppes Bitter Lemon
Färskriven ingefära
Tunna limeskivor
Såhär gör du:
Blanda vodka, limejuice och Schweppes Bitter Lemon. Tillsätt färskriven ingefära. Placera tunna limeskivor i glassformar och häll sedan i drycken. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Redo att avnjutas!
3. Northern Lights-glass
En svalkande sommarglassdrink med fruktig smak. Gör sig bäst med färska hallon.
Antal: 10 stycken
Ingredienser:
2 cl gin
2 cl hallonlikör
750 ml Schweppes Soda
Hallon
Såhär gör du:
Blanda gin, hallonlikör och Schweppes Soda. Lägg i hallon i glassformar och häll sedan i drycken. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Klara att servera!
Källa: Spendrups
19 Maj 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok