Cava Aurelia Gran Reserva - biodynamisk cava
13 Dec 2017
Cava Aurelia Gran Reserva, har sitt namn efter farmor Aurélia. Vinet har balanserade toner av flinta, mineral, gröna äpplen och nybakad brioche.
Bakgrund
Castell d´Age vinodlingar ligger i Penedés, 40 minuter från Barcelona. Bakom Castell d'Age finns tre generationer kvinnor: farmor, mamma och dotter, var och en med en Cava uppkallad efter sig. Farmor Aurèlia Igueras började för mer än 70 år sedan att bruka familjens jord, svärdottern Anne Marie Comtesse var pionjär genom att introducera ekologisk odling i början av 80-talet och hennes dotter Olivia arbetar i dag som marknadschef, under hennes ledning har företaget blivit helt biodynamiskt. Att inte bespruta jorden med bekämpningsmedel och konstgödsling ses som självklart för Olivia Junyent. När jorden mår bra får man de bästa druvorna och därmed det bästa vinet menar de. Vinerna från Castell d'Age är biodynamiskt certifierade enligt Demeter.
Smak
Cava Aurelia Gran Reserva är ett stort vin med full kropp, distinkta toner av flinta uppbackat av en frisk ton av gröna äpplen samt nybakad brioche.
Passar till
Cava Aurelia är ett vin som passar ett brett spektra mat, som fisk, sallad och kyckling. Spanjorerna själva älskar att matcha sin cava med lufttorkad skinka. Varför inte ett glas Cava Aurelia till julskinkan?
Tillverkning och lagring
Castell d'Age Cava är framställd från de bästa druvorna och från noggrant utvalda vingårdslägen och vinerna framställs helt enligt Champenoise-metoden. Allt arbete sker manuellt i källaren och samtlliga Cavas vilar minst 24 månader i källaren och med noll dosage.
Cava Aurelia Gran Reserva 2013
Druvor: Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-lo
Ursprung: Penedès, Spanien
Producent: Castell d´Age
Alkohol: 12,5%
Sortiment: Lanseras 1 dec i ordinarie sortiment
www.oenoforos.se
13 Dec 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok