Carlsberg donerar 140 miljoner med anledning av Corona
19 Mar 2020
Carlsberg-stiftelsen, Nya Carlsberg-stiftelsen och Tuborg-stiftelsen är inriktade på extraordinära bidrag som kan mobilisera och stödja forskare och det civila samhället, vilket man menar speciellt behövs i en tid då samhället utmanas av Covid-19.
De tre stiftelserna inom Carlsberg strävar efter att hjälpa till att mildra utmaningarna i samband med den globala virusspridningen.
- COVID-19 utvecklas exponentiellt just nu, så vi är glada över att vi snabbt har kunnat mobilisera ett samarbete mellan några av världens ledande forskare för att bidra till att lösa de enorma utmaningar vi står inför. Carlsbergs grundare J.C. och Carl Jacobsen och Carlsberg-stiftelsen har i alla tider hjälpt till när samhällen har varit i kris, och vetenskapen behövs nu mer än någonsin för att lösa dessa frågor och tänka långsiktigt, säger ordförande för Carlsberg-stiftelsen, professor Flemming Besenbacher.
Carlsberg Sverige
Har cirka 50 varumärken inom öl, cider, mineralvatten och läsk - bland annat Falcon, Carlsberg, Eriksberg, Ramlösa, Somersby och Pepsi.
www.carlsberg.se
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Carlsberg
19 Mar 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok