Årets sommarjobbare är utsedd
31 Okt 2019
– Vi har fått in 30 procent fler nomineringar i år vilket gjort juryarbetet extra tufft, berättar Fredrik Åström, juryns ordförande och till vardags VD för Svenska Kulturpärlor (Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred, Södertuna Slott i Gnesta samt Pelles Lusthus i Nyköping).
2019 års vinnare blev till slut Alva Hansson, 18 år (Gullmarsstrand Hotell och Konferens, Fiskebäckskil), Emil Åbom, 20 år (Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell, Eskilstuna) och Maja Svensson, 19 år (The Townhouse, Borås).
Förutom titeln vinner var och en även ett stipendie från Swiss Education Group på en tvåveckors Summer Camp inklusive resa till Schweiz för att ytterligare stärka sina kunskaper i yrket. Vinnarna får även varsitt presentkort på en weekend på Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus eller Södertuna slott för att vila upp efter en hektisk sommar.
- Det här är helt klart tre värdiga vinnare av titeln Årets Sommarjobbare 2019. Ett pris som just ska motivera unga att se möjligheterna i restaurangbranschen, kommenterar Fredrik Åström.
Emil Åbom – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Hotell:
”Det känns jättekul att vinna priset! Det är ett väldigt varierande yrke. Trots att man har samma arbetsuppgifter varje dag så är den ena dagen inte den andra lik. Det händer alltid någonting nytt och det tycker jag är väldigt roligt!”
Alva Hansson – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Restaurang:
”Jag har lärt mig väldigt mycket på mitt sommarjobb som jag kommer ha nytta av i både skolan och arbetslivet framöver.”
Maja, 18 år – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Kök:
”Det har varit jätteroligt! Jag har haft min handledare Robert som verkligen har lärt mig allt jag kan. Jag har fått erfarenhet för resten av livet!”
31 Okt 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen