5 trender som kommer att forma vårt resande efter pandemin
5 Aug 2020
Den globala pandemin har påverkat människors preferenser och beteende på många sätt, inte minst när det kommer till resor. I en ny global studie från Hotels.com undersöker de hur människors beteende och tycke gällande resor har förändrats under pandemin. I undersökningen identifierar bokningsplattformen fem trender som kommer att prägla resandet framöver och bli det ”nya normala” som vi förhåller oss till.
Stängda gränser och vandrande sinnen: 90% av svenska resenärer är exalterade över att få resa igen och den globala resenären har i genomsnitt drömt om att resa fem gånger om dagen, i tider av pandemi.
En retreat för sinne, ”mage” och själ: 87% av svenskarna tror att resor efter pandemin kan verka för att minska stress och förbättra det mentala och fysiska välbefinnandet. Njuta av god mat spelar en avgörande roll.
Mer strand, mindre oro: Strandhotell (33%) är bland de mest föredragna alternativen av boenden för att svenska semesterfirare ska känna sig tillfreds.
Hålla jämna steg med familjen och känna reslust: När saker och ting återgår till det normala är en resa med familjen (40%) eller med partnern (29%) det första svenskar vill spendera sin tid på, istället för en utekväll med vänner (19%) eller shopping (14%).
Återuppleva tidigare minnen: Resenärer känner en sig bekväma och säkra med att besöka gamla smultronställen och se mer av vad hemlandet har att erbjuda istället för att upptäcka nya platser eller att besöka destinationer på sin ’bucket list’
Foto: Getty Images
5 Aug 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"