Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Världsrekordsgrill kommer till Göteborg

 
Åtta meter lång, två meter bred samt två och en halv meter hög med en vikt på över tre ton. Dessutom med plats för ett ton kött. En av världens största grillar  kommer till Heden under Grill & BBQ-VM i Göteborg den 13-14 juni. 

Teamet Big Boys Barbeque från Schweiz kommer till Heden och Grill & BBQ-VM med sin prototyp Big Boy Nr. 1 – Europas, och kanske även världens största grill.

– Vid en första anblick tror man att det är ett släp till en tankbil. Men när man kommer närmre och ser skorstenen och luckorna börja man ana att det är en av världens största grillar – en riktigt BBQ-smoker, säger Kent Nilsson, ordförande för Svenska Grillfrämjandet.

Med kapacitet för ett ton kött, vilket i vikt motsvarar ungefär 15 000 grillkorvar eller 7 000 hamburgare, är den en sensationell syn för alla grillälskare. Nu är det dock inte korv som ska grillas, utan en aning större köttstycken.

– Med största sannolikhet kommer man att erbjuda sina fantastiska pulled pork sandwiches, där köttet har grillats under flera timmar, berättar Kent Nilsson.

Bakom grillen står schweizaren och grillgurun Rolf Zubler. Han jobbade tidigare som slaktare innan han startade WBQA (World Barbecue Association) och blev en pionjär inom grillbranschen. Nu kan han med sin skapelse också erbjuda grillade läckerheter till flera tusen människor i timman. Och att man klarar att leverera finns det gott om bevis för.

Under fotbolls-EM i Schweiz och Österrike 2008 lyckades man slå världsrekord då man under 600 timmar i sträck grillade över sex ton fläsk- och nötkött till hungriga fotbollsfans.

Nu är det dags att visa upp sig på ett nytt mästerskap.

Grillen från schweiziska laget Team Big Boys Barbeque är störst i världen och blir en publikattraktion i sig under Grill & BBQ-VM i Göteborg. Grillen från schweiziska laget Team Big Boys Barbeque är störst i världen och blir en publikattraktion i sig under Grill & BBQ-VM i Göteborg.

 

Taggar

Nyheter