Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Idag invigdes Brunkebergstorg

 
  • Brunkebergstorg ligger mellan tre nybyggda hotell. Foto: Annika Rådlund

    Brunkebergstorg ligger mellan tre nybyggda hotell. Foto: Annika Rådlund

  • Brunkebergs torg ligger mellan hotellen At Six, Hobo och Downtown Camper by Scandic. Foto: Annika Rådlund

    Brunkebergs torg ligger mellan hotellen At Six, Hobo och Downtown Camper by Scandic. Foto: Annika Rådlund

  • Många trotsade regnet för att vara med på invigningnen av torget. Foto: Annika Rådlund

    Många trotsade regnet för att vara med på invigningnen av torget. Foto: Annika Rådlund

Föregående
Nästa
 
Idag invigdes nya Brunkebergstorg och återuppstår som en inbjudande mötesplats mitt i Stockholm city. Torget har fått ett nygg liv med både restauranger och hotell. De nybbyggda hotellen At Six, Hobo och Downtown Camper by Scandic omringar det uppfräschade torget.

Platsen har under många år varit en bortglömd, trots sitt centrala läge. Men under våren har Stockholms stad och AMF Fastigheter byggt om och restaurerat som nu har blivit en en skönare och grönare plats.

 Under dagen idag öppnades torget upp för allmänheten med ett fullspäckat schema i musikens och kulturens tecken. Historiska rundturer och livespelningar kommer att avlösa varandra under dagen och kvällen.

– Jag är glad att vi nu kan öppna upp Brunkebergstorg som en attraktiv mötesplats för alla stockholmare och besökare, mitt i stadens hjärta. Stockholm City ska vara en tillgänglig plats där alla känner sig välkomna och utvecklingen av Brunkebergstorg är en viktig del i det arbetet, säger Karin Wanngård (s), finansborgarråd i Stockholms stad.

Ombyggnationen av Brunkebergstorg återger platsens ursprungliga betydelse. Nya flöden skapas genom kvarteret, upp på taken och in på restaurangerna och barerna. Brunkebergstorg är mittpunkten i Urban Escape-kvarterets 130 000 kvm som växer fram mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. I kvarteret samlas stockholmare och besökare, gastronomi och handel, kultur och kontor i det största stadsutvecklingsprojektet i Stockholms city sedan 1970-talet.

– Nu förvandlar vi tillbaka Stockholm och Brunkebergs torg till en mer levande stad. I samarbete med fastighetsägare som AMF och Stena har vi kunnat göra en välbehövlig upprustning så torget blir en mer attraktiv del av city. Nu fortsätter vi med att bredda trottoarerna så vi får plats med mer uteserveringar, Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholm stad.

 En viktig bidragande faktor för att åter väcka liv i området var öppnandet av hotellen At Six och Hobo tillsammans med en rad spännande restauranger och barer. Hotellen är en viktig pusselbit i att förvandla hela kvarteret till en öppen och levande plats, med torget som mittpunkt.
 
Fakta
  Urban Escape kvarteret växer fram mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg och består av fem fastigheter, fyra gator och två torg.  Urban Escape kombinerar kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster. Byggperioden pågår från sommaren 2014 till våren 2018 och utökar fastighetsarean från befintliga 95 000 m² till cirka 130 000 m².
  Urban Escape omfattar 62 000 m² för moderna och flexibla kontor, 29 000 m² för hotell och konferens, och 38 000 m² för handel och restaurang.  


AMF Fastigheter är ett fastighetsbolag med 39 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. AMF astigheter är ett helägt dotterbolag till pensionsbolaget AMF.
 www.amffastigheter.se


Av: Annika Rådlund Källa: AMF Fastigheter
Foto: Annika Rådlund

Läs även:
Nytt takhäng invigs i Stockholm
Nu öppnar Urban Escape - Stockholms nya hotell-och nöjescentrum
Hotell, restauranger och caféer byggs på Stockholms tak
Anna Spjuth blir vd och hotelldirektör för Urban Escape
30 000 m² hotell och konferens vid Brunkebergs torg
Downtown Camper - Scandic lanserar nytt signaturhotell i Stockholm