Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nytt tak-häng invigs i Stockholm

 
 • Idag öppnar nästa del av Urban Escapes taklandskap högt ovanför Brunkebergstorg i Stockholm city.

  Idag öppnar nästa del av Urban Escapes taklandskap högt ovanför Brunkebergstorg i Stockholm city.

 • Petter Stordalen är exalterad över den nya takterrassen som ligger ovanför hotellet Hobo och At Six.

  Petter Stordalen är exalterad över den nya takterrassen som ligger ovanför hotellet Hobo och At Six.

 • Med bara några timmar kvar till invigningen så är det bara en del småfix kvar, sedan är nya takrestaurangen klar.

  Med bara några timmar kvar till invigningen så är det bara en del småfix kvar, sedan är nya takrestaurangen klar.

 • Här kommer det att serveras

  Här kommer det att serveras "picknickmat" - allt från grilllat till nudelsallad.

Föregående
Nästa
 

Idag invigs det det andra taket i Urban Escape-kvarteret, där det har byggts både en restaurang med bar, en scen och en grön yta med solstolar. Enligt AMF-fastigheter är det bara början, snart byggs det även en wellness-avdelning med gym och en utomhusbio på taket.

Med en ny bro kan man nu gå från det första taket där restaurang TAK huserar till den andra delen, som är mycket större. Här kommer det att bedrivas en Pop-up-verksamhet i regi av hotellen At Six och Hobo. som går under namnet Tjugodagar och består av 20 varierande events. Dessa kommer att äga rum under sju helger från 18 augusti till 30 september, torsdag till lördag.

Petter Stordalens hotellsatsning vid Brunkebergstorg med hotellen At Six och Hobo driver det nya takområdet som utformats i nära samarbete med AMF Fastigheter, som en del av Urban Escape-kvarteret. Petter Stordalen var själv på plats under morgonen för att visa upp det nya takområdet och han är exalterad över resultatet.

– Det här är ett nytt sätt att skapa stadsutveckling på. Vi kan ha ett tusen människor här, konserter och restauranger - på ett tak!
Och varför gör vi då det här? Ni tänker säkert att vi gör det här för att det är lönsamt - men det är det icke! Vi gör det för att det kommer att definera hela Brunkebergstorg.

Han gestikulerar och fortsätter: 
– Hotell handlar om en sak, det handlar om lönsamhet. Det är lönsamt med 600 rum på Friends hotell, det är en pengamaskin, och det är fantastiskt fint med nya hotellet vid Arlanda - men man får inte gåshud som man får av detta!  Jag ser fram mot solskensdagar här med 20 grader varmt och packat med folk. Jag tänkte att det blir jäkligt dyrt det här - men det är värt det! På det här sättet kan vi ge något tillbaka till Stockholm.

– För oss är det här en fantastisk möjlighet att stärka kvarteret och Stockholm city med en inspirerande och inbjudande takmiljö, säger Henriette Johansson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter. 

Petter Stordalen  tycker också att Urban Escape projektet har varit ett stort lyft för Brunkebergstorg som han tidigare tyckter var lite av "stadens skitiga baksida".

– När det är klart blir det istället magnoliaträd, fina bänkar och musik. 


Text och foto: Annika Rådlund

Läs även:
Nu öppnar Urban Escape - Stockholms nya nöjescentrum
och Hotell, restauranger och caféer byggs på Stockholms tak


Fakta om Tjugodagar
●      Öppet sju helger mellan 18 augusti och 30 september, torsdag till lördag, totalt i tjugo dagar.
●      Pop-up på taket som drivs av At Six och Hobo.
●      Tjugodagar erbjuder internationella DJ-spelningar, utomhusbio och en restaurangdel
●      At Six och Hobo öppnade 23 mars 2017 på Brunkebergstorg i centrala Stockholm
●      Våren 2018 öppnar takparken upp igen och då i en permanent version
●      För events och kalendarium se facebook.com/tjugodagar
 

Fakta om Urban Escape Stockholm
●      Mitt i centrala Stockholm ligger fem unika fastigheter som tillsammans skapar Stockholms mest spännande och kontrastrika kvarter – Urban Escape.
●      Totalt omvandlas 130 000 kvm i det är största stadsutvecklingsprojektet i city sedan 1970-talet. Urban Escape ska förvandla city till en öppen, attraktiv och levande destination för företag, besökare, boende och stockholmare.
●      Urban Escape växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Här skapas kontorsplatser, hotell och bostäder tillsammans med handel, mötesplatser och restauranger.
●      Vid det ombyggda Brunkebergstorg finns lyxhotellet At Six och upplevelsehotellet Hobo samt restaurangen Tak. Dessa är utvecklade tillsammans med Nordic Choice Hotels och Petter A Stordalen.
●      AMF Fastigheter gör även, den för Stockholm, helt unika satsningen att aktivera och tillgängliggöra kvarterets tak. Urban Escape utvecklar en unik takmiljö för Stockholm och Sverige med ett ca 2 500 kvm stort taklandskap. Två tak kopplas samman en broa och bjuder på en 360 graders utsikt över Stockholm.
●      AMF Fastigheter utökar med Urban Escape kvarteret fastighetsarean från befintliga 95 000 m² till cirka 130 000 m².
●      Urban Escape omfattar 62 000 m² för moderna och flexibla kontor, 29 000 m² för hotell och konferens, och 38 000 m² för handel och restaurang.
●      Byggperioden pågår från sommaren 2014 till våren 2019.  

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer