Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Viktor Westerlind blir Operakällarens nya kökschef

 
Viktor Westerlind blir Operakällarens nya kökschefViktor Westerlind blir ny kökschef på Operakällaren i Stockholm. Kocken Viktor Westerlind tar över positionen som kökschef på den anrika restaurangen Operakällaren i Stockholm. Efter många års arbete på stjärnkrogar så som F12, Frantzén och Aira tar Viktor nu över köket på den välkända restaurangen.

- Vi ser fram emot att gå in i Operakällarens nästa fas tillsammans med en sådan erfaren och hyllad kock som Viktor Westerlind, säger Abbe Ibrahim, VD på Operakällaren.

Viktor Westerlind tar över efter kocken Stefano Catenacci som lämat sin tjänst som hovtraktör på Operakällaren.
Viktor   har en lång meritlista och har tidigare belönats med bland annat tre stjärnor i Guide Michelin tillsammans med restaurangen Frantzén. Utöver sina många år som kökschef har han tävlat för svenska kocklandslaget där han tagit silver i Culinary World Cup och guld i Culinary Olympics. År 2009 vann han även Årets Kock.

- Ända sedan Nobis Hospitality Group tog över Operakällaren -87 har vi månat om att bevara restaurangens hedersmärke, Tradition & Kvalitet, samtidigt som vi ständigt vill utvecklas och förbättras, tillsammans med Viktor kommer vi ha möjlighet att göra just detta, säger Abbe Ibrahim, VD på Operakällaren.

Viktor kommer att inleda sin roll på Operakällaren den 1 augusti inför restaurangens öppning i slutet av samma månad.

Operakällaren drivs idag av Nobis Hospitality Group. 1997 fick Operakällaren en stjärna i Guide Michelin och har även hela fem röda bestick i prestigeguiden. Utöver att vara Hovleverantör är Operakällaren medlem i "Les Grandes Tables du Monde/Traditions & Qualité" - en sammanslutning av världens förnämsta restauranger. Operakällarens Matsal har också blivit utsedd till ”Sveriges vackraste restaurang” med sin kulturminnesmärkta originalinteriör från 1895 med väggmålningar, förgylld ekpanel och takkronor i kombination med inslag av modern design.


Nobis Hospitality Group innefattar Operakällaren och Café Opera samt designhotellen Nobis Hotel Stockholm, Nobis Hotel Copenhagen, Hotel Skeppsholmen, Miss Clara, Hotel J, Stallmästaregården och nyöppnade Blique by Nobis.
Operakällaren öppnades för första gången år 1787 och har sedan dess bytt skepnad flera gånger. På 1950-talet tog Sveriges då främste krögare, Tore Wretman över köket där han jobbade sida vid sida med kollegan Werner Vögeli i flera decennier. Strax efter nyinvigningen år 1961 gjorde de den första middagen för svenska hovet, 10 år senare utnämndes Werner Vögeli till Hovköksmästare och år 1977 till Hovtraktör.



Av: Annika Rådlund Källa och foto: Nobis

Taggar

Kock Nyheter Restaurang