Snart dags för Gymnasie-SM i kategori hotell och turism
28 Apr 2022
Tävlingen arrangeras av Visita och syftet är att attrahera fler ungdomar till branschen och samtidigt visa på bredden på yrken som man kan välja mellan. Finalen går av stapeln 21-22 maj 2022 på Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan.
Några som nu är klara för final är elever i årkurs 2 på Hotell- och turismprogrammet på Realgymnasiet i Stockholm.
Kvaluppgiften som tog eleverna vidare till final bestod av olika delmoment där de skulle förbereda införsäljning till en konferensgrupp, planering samt offerthantering.
- Jag är väldigt stolt över våra elever såklart, men inte förvånad. Vi har starka elever som får öva i en verklig miljö, kvaluppgiften var vardagsmat för våra elever och de njöt av att få sätta ihop den, säger Kajsa Englund, yrkeslärare för utbildningen.
- Jag tycker det var en rolig uppgift till kvaltävlingen. Det var roligt att få använda sin kreativa sida och skapa ett event samt menyer som passar en viss målgrupp. Att gå till final kändes overkligt, så det var verkligen superroligt när vi fick veta att vi verkligen gått till final. Nu ska vi bara vinna allt också, säger Julia en av eleverna.
Finalen äger rum 21-22 maj 2022.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Lärandegruppen i Sverige AB
28 Apr 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen