Scandics nya hotell i Värtahamnen
22 Jan 2024
Nu börjar Scandics nya hotell i Niams fastighet i Värtahamnen att ta form. Scandic Södra Kajen har nu 323 rum, restaurang och en skybar med utsikt över hamninloppet. Förutom hotell öppnar Scandic även en restaurang med plats för 254 gäster i gatuplanet. På våning 17, högst upp i huset, kommer det att finnas en skybar samt en wellness-avdelning med en aktivitetslounge och klättervägg. Tanken är att hela hotellets utbud ska kunna nyttjas.
Niams fastighet, som Scandic Södra kajen huserar i , är certifierad enligt BREEAM Very Good och hotelldriften certifieras med Svanens kriterier. Både de publika utrymmena och hotellrummet är delvis inredda med återvunnet material, där bland annat mattorna är skapade av gamla fisknät samt väggar av förnybar kork för att påminna om de historiska hamnkvarterens betydelse.
Scandic Södra Kajen ligger i anslutning till EQ Sthlm samt Niams övriga, kommande kontorsprojekt; Grid 17 och The Dockworks.
- Ett hotell av den här storleken, med både en utmärkt restaurang och en skybar, lockar besökare dygnet runt och blir en viktig pusselbit för att skapa puls i området. Det händer mycket just nu i Värtahamnen och utvecklingen är i full gång. Både vi och Bonnier bygger nya kontorsfastigheter samtidigt som staden bygger ut kajen. Scandic Södra Kajen kompletterar också BK:s (Banankompaniets) etablering med större event och konserter i Värtahamnen, säger Ola Kolmert, affärsutvecklare Niam.
22 Jan 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen