Restaurang Skeppsbron 10 öppnar i Gamla stan
Magnus Jonasson framför entrén till Skeppsbron 10 i Gamla stan.
Erik Nilsson har ansvaret för cocktailbaren.
Restaurangen som ligger i Sjöfartshuset har flera detaljer som påminner om svunna tider. En tavla visar bland annat hur området en gång sett ut.
Rätterna bygger på lokala råvaror i säsong.
Uppladdning i köket inför öppningen.
19 Apr 2022
Skeppsbron 10 ligger i Sjöfarthuset som är ett av de mest välbevarade 1600- talshusen längst med hamnkajen i Gamla stan. Gatuplanet i fastigheten har nu totalrenoverats för den nya restaurangen med bibehållen charm. Bakom satsningen står krögarna Lowe Karlsson och Magnus Jonasson som arbetat på stjärnkrogar i Stockholm, Köpenhamn, New York och Paris.
I köket på Skeppsbron 10 huserar köksmästarna Christian Siberg och Jon Hollström. Christian Siberg är väletablerad tävlingskock som bland annat varit finalist i Årets Kock tre år på raken. ¨
– Skeppsbron 10 ligger i en historisk byggnad vid Stockholm äldsta hamn där båtar lossat varor från hela världen under flera århundraden. Det har vi tagit fasta på i köket genom smaksättningar från både när och fjärran, säger Lowe Karlsson som är krögare på Skeppsbron 10. Restaurangen är vårt drömprojekt utan några gastronomiska begränsningar.
Vinkällaren på Skeppsbron 10 består främst av klassiska viner som väljs ut i nära samarbete med köket för att passa rätterna. ¨
kvalitetssprit samt innovativa cocktails som matchar ambitionen i köket.
Av: Annika Rådlund
19 Apr 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen